יונאן

במאה ה-13 כבשו את יונאן צבאות הקיסר המונגולי קובלאי חאן, נכדו של ג'ינג'יס חאן האגדי. לראשונה כבשה קיסרות סינית שטח זה שנחשב בכל מהלך ההיסטוריה ל"מערב הפרוע" של סין. אזור זה נחשב למקום מושבם של עמים פראיים, עמים שדמו באורחותיהם ובמוצאם לאוכלוסיה של המדינות השונות שמחוץ ל"מרכז העולם" שבשליטת הקיסר הסיני. לאזור זה נהגו הקיסרים הסינים לשלוח מנהיגים ומפקדים מורדים. בתקופת שושלת צ'ינג (1911-1644) התבצע , עם ההשתלטות המוחלטת של השושלת על האזור כולו, מעבר אוכלוסיה מסיבי של בני ההאן ליונאן. התערבבותם של בני ההאן עם בני המיעוטים השונים יצרו לצד המתחים והמאבקים גם פסיפס תרבותי יחודי ומעניין ביותר.

יונאן היא אחד האזורים המגוונים ביותר הן מבחינה אקלימית והן מבחינה אתנית. הגיוון האקלימי יצר את המגוון הרחב ביותר בסין של צמחיה ושל בעלי חיים. יונאן משופעת במים – מעל ל-600 אגמים ונהרות נמצאים בשטחה, כולל הנהרות מן המרשימים בעולם: היאנגדצה והמקונג. נופך מרתק נוסף לטבע המרהיב, מן האזור הטרופי והג'ונגלים בדרום ועד לשיפולי הרמה הטיבטית בצפון, מוסיפים המיעוטים הצבעוניים אשר יונאן היא מושבתם. ביונאן מתגוררים 26 בני הקבוצות האתניות השונות מתוך 56 הקבוצות האתניות המוכרות על ידי הממשל בסין.

慢慢

(בסינית: מאן-מאן, עברית: לאט, באיטיות)

אחד הביטויים הנפוצים בשפה היום-יומית בסין הוא מאן-מאן שפירושו "לאט-לאט". כאשר הסיני מאחל לך בתיאבון הוא יאמר "אכול לאט!" , למד היטב הוא יאמר "למד לאט!" כאשר יאחל ברכת דרך צלחה הוא יאמר "לך לאט!". ביטוי זה מדגים היטב את התפיסה הסינית המסורתית הרואה בלימוד מתוך התמדה ומודעות ללא חיפזון ולאורך זמן כדרך הטובה ביותר להבנתם, להפנמת עומקם ולשליטה בהם.

ראיית וטעימת סין דרך עינייך ורגשותייך הוסיפו מאד להבנתנו והכרתנו את סין
גילה ב.ע.